2017 aktif konular listesi

Aşere Takrib Seçme Sınavı

  • diyanet




AŞERE TAKRİB KURSUNA KURSİYER SEÇİMİ MÜLAKAT TARİH VE SAATİ


Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde 36 ay süreyle devam edecek olan ve erkek görevliler arasından seçilecek 20 kursiyerin alınacağı "Aşere-Takrib Kursu" kursiyer seçme sınavı başladı.

Sınavlar Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Kurra Hafız Osman Şahin başkanlığında kurulan komisyon tarafından yapılacak.









2017 YILI RİZE MÜFTÜ YUSUF KARALİ DİNİ YÜKSEK İHTİSAS MERKEZİNE AŞERE TAKRİB KURSU'NA BAŞVURANLARA AİT İSİM LİSTESİ SN


ADI SOYADI​ SİCİLİ GÖREV YERİ ÜNVANI SÖZLÜ MÜLAKAT TARİHVE SAATİ 1 ABDULKADİR YAVUZ 20020554 Adana Çukurova​ K.K.Öğrt. 16 Ocak 2017 Pazartesi Saat 09:00 2
SAİD NURİ KANDEMİR 20082798 Adıyaman M-K 16 Ocak 2017 Pazartesi Saat 09:00 3

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 Sınav Takvimi

  • diyanet

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 yılı muhtemel sınav takvimini yayımladı.

İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

*Başkanlığımıza personel alımı izni verilmesi halinde buna bağlı olarak sınav tarihi belirlenecektir.

NOT:

2020 YILI MUHTEMEL SINAV TAKVİMİ

1. Başkanlığımızca yapılması planlanan sınav ve tarihleri muhtemeldir. İhtiyaç görülmesi halinde Başkanlığımız sınav ve tarihlerinde değişiklik yapabilir.

2. Sınav takviminde yer alan bazı sınavlar Başkanlığımızca başka bir kuruma yaptırılacağından, muhtemel sınav tarihi, ilgili kurumlarla yapılacak olan nihai protokol sonucunda

belirlenecektir.Bu sınavlar için tarih değişikliği yapılabilir.

3. İhtiyaç olması halinde Başkanlığımızca sınav takviminde yer almayan sınav/sınavlar açılabilir.










S.N.



SINAVIN ADI



MUHTEMEL TARİHİ



BİRİMİ

Açıköğretim önlisans/lisans programlarının YGS ve LYS puan türü nedir?

  • anadolu



2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuruları, 4-18 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 18 Ocak 2017 tarihinde, saat 23.59’da sona erecektir. Ücret ödeme için son gün 19 Ocak 2017 tarihidir.

Adaylar, 2017-ÖSYS Kılavuzuna ve 2017-ÖSYS Kılavuzunda yer alan değişikliklere aşağıdaki bağlantılardan erişebileceklerdir.

2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu İndir

2017 ÖSYS Tercih İşlemleri Tıkla Başla

2017-ÖSYS DEĞİŞİKLİKLER

Hac Müracaatları Başladı

  • diyanet




2020 Yılı Hac Müracaatları Başladı



Hac farizasını yerine getirmek isteyen vatandaşların heyecanla beklediği 2020 Hac müracaatları başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünün hac müracaatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, 2020 yılında hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşların ilgili bankalara (Al Baraka Türk, Halkbank, Kuveyt Türk, Ptt Bank, Vakıf Bank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım) ön kayıt ücreti yatıracaklarını belirtti.
Vatandaşlar elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüklere bizzat müracaat ederek “Oda tercihli hac konaklama” ve “Otel Konaklama” türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yapabilecek.
Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlar, cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile kesin kayıt yaptırabilecekler.

06.01.2017 Cuma Hutbesi "Gün, Teröre Karşı Yek Vücut Olma Günüdür"

  • diyanet





GÜN, TERÖRE KARŞI YEKVÜCUT OLMA GÜNÜDÜR

Cumanız mübarek olsun aziz kardeşlerim.
Millet olarak yine hüzünlüyüz bugünlerde. Zira geçtiğimiz hafta İstanbul'da, dün de İzmir'de milletçe menfur terör saldırılarına maruz kaldık. Yitirdiğimiz masum canlarla yüreklerimiz bir kez daha yandı. Hayatını kaybedenlere Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin ve insanlık ailesinin başı sağolsun.

Aziz Kardeşlerim!
Bu minberlerden her zaman ifade edildiği gibi bizim inancımızda her insan saygındır. Her insanın hayat hakkı kutsaldır. Canı, malı, şeref ve haysiyeti dokunulmazdır.1 Ku'an-ı Kerim'de “…Kim, bir cana kıyarsa bütün insanları katletmiş gibidir.”2
buyurulmaktadır. Yüce dinimiz İslam'ın ana gayesi, insana hayat vermektir. Canı can kılmaktır. Cana can katmaktır.

Diyanet Hac Organizasyonu Görevli Personel Seçimi Talimatı

  • diyanet




Görevli Personel Seçimi

Hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidecek vatandaşlarımızın ibadetlerini sağlık, güvenlik ve huzur içerisinde yerine getirebilmeleri için organizasyonda görevlendirilecek personelimize önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Bu itibarla; hacılara hizmet vermek üzere organizasyonun her kademesinde ehliyet ve liyakat sahibi personelin görevlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Önceki yılların hac organizasyonlarıyla ilgili değerlendirmeler de dikkate alınarak, Bu yıl hac organizasyonunda çeşitli unvanlarda görevlendirilecek personelin belirlenmesiyle ilgili hususlar aşağıda belirlenmiştir.
I- Görevli Personel Seçimine İlişkin Esaslar

A) Kafile Başkanı

13.01.2017 Cuma Hutbesi "Allah'ın Sevdiği Bir Kul Olabilmek"

  • diyanet




Cumanız Mübarek Olsun Aziz Kardeşlerim!

Okuduğum âyet-i kerimede Yüce Rabbimiz, sevgisine ve mağfiretine mazhar olmanın yolunu bizlere şöyle göstermektedir: “Resûlüm! De ki: ‘Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah bağışlayan ve merhamet edendir.”[1]

Kardeşlerim!

Yüce Rabbimiz, kendi rızasına ulaştıracak amelleri Kerim Kitabında bizlere gösterdiği gibi, rahmetinden uzaklaştıracak amelleri de beyan etmiştir. Sevgisine mazhar olan kimseleri haber verdiği gibi, sevgi ve merhametinden mahrum kalanları da bildirmiştir. Geliniz, bugünkü hutbemizde, Rabbimizin sevdiğini bildirdiği kulların kimler olduğuna hep beraber kulak verelim.

İKYS, EHYS, DHYS Neden Açılmıyor?

  • diyanet






Diyanet İşleri Başkanlığının yönetim sistemlerini birleştirme projesi neticesinde İKYS, EHYS, DHYS sistemleri DİBBYS sisteminde birleştirilmiştir. Dolayısıyla İKYS, EHYS, DHYS sistemlerine erişim olmayıp tüm işlemler https://dibbys.diyanet.gov.tr adresinden yapılacaktır.

DİBBYS (Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetim Sistemi ) Hakkında Genel Bilgiler

Projenin ilk aşaması tamamlandığında İKYS, EHYS, DHYS uygulamaları da bu adresten tek uygulama şeklinde hizmet verecektir.
Projeler tek adresten yayınlanacak ve sistem içinde projelere geçiş imkanı sağlanacaktır.
Kullanıcılara yeni sistemi anlatan yardımcı işlevlere sahiptir.
Bildirimler, kullanıcı işlem geçmişi gibi kolaylaştırıcı ve bilgilendirici işlevlere sahiptir.

DİBBYS Giriş

  • dib



Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetim Sistemi Giriş için Tıklayınız

İkys Şimdi DHYS İle birleştirilip Başkanlığımızca Dibbys Oluşturulmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetim Sistemi Faydalı bir o kadarda kolay kullanım sunmaktadır.

Dibbys girişi nasıl yapılır?

İkys veya Dhys eski şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer Şifrenizi bilmiyorsanız veya unuttuysanız tanımlı e-mailinizden yeni şifrenizi alabileceksiniz.

Hiç kullanıcı girişi yapmadıysanız müftülüğünüzden veya çalışığınız biriminizden Dibbys yönetici işlemleri yapabilen memur arkadaşlarınızdan oluşturabilirsiniz.

DİBBYS Nedir?

  • dib



DİBBYS, daha önce Diyanet İşleri Başkanlığınca geliştirilen IKYS, EHYS, RTBYS, DHYS, MIKKYAS, Ortak Yetki uygulamalarının tek sistem haline getirilmesiyle oluşturulan uygulamadır.

DİBBYS Nedir? Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetim Sistemi (DİBBYS), daha önce Diyanet İşleri Başkanlığınca geliştirilen IKYS, EHYS, RTBYS, DHYS, MIKKYAS, Ortak Yetki uygulamalarının tek sistem haline getirilmesiyle oluşturulan uygulamadır.


DİBBYS giriş için tıklayınız

DİBBYS Şifresi Nasıl Alınır?

  • dib



Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetim Sistemi (DİBBYS) sistemine İKYS veya EHYS vs. sistemlerde kullandığınız şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Bunun için giriş bölümünden giriş bölümü kısmındaki kullanıcı adı bölümüne TC kimlik numaranızı, parola bölümüne ise İKYS, DHYS veya EHYS vs. kullandığınız şifrenizi girip güvenlik kodunu yazdıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Şifresi olmayan veya şifresini kaybedenlerin yapması gerekenleri resimlerle anlatmaya çalışalım. https://dibbys.diyanet.gov.tr adresine giriş yapın..

DİBBYS Şifremi Unuttum, Yeni Şifre Nasıl Alabilirim?

  • dib



DİBBYS Şifre işlemleri için tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetim Sistemi (DİBBYS) sistemine giriş yapmak isteyen ancak şifresini unutanların yapması gerekenleri bu bölümde izah etmeye çalışacağız. Öncelikle https://dibbys.diyanet.gov.tr adresine giriş yapıp “Şifremi Unuttum” butonuna tıklıyoruz. İlgili bölümde daha önce sisteme kayıt olduğumuz mail adresimizi yazdıktan sonra, güvenlik kodunu girerek “Gönder” butonuna tıklıyoruz. Sistem tarafından mail adresimize bir link geliyor. Mail adresine gelen bağlantıya tıkladıktan sonra şifremizi yenileyebileceğimiz bir ekran karşımıza gelecek. Ekrandaki bilgilileri doldurtuktan sonra “Yeni Şifreyi Kaydet” butonuna tıklayarak şifremizi yenilemiş oluyoruz. Şifre yenilemek için karşımıza gelecek ekran ve doldurmamız gereken bilgilerin olduğu ekranın resmi aşağıdadır.

DİBBYS Sistemine Yeni Kayıt Nasıl Yapılır?

  • dib



DİBBYS Sistemine Yeni Kayıt Olmak için Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetim Sistemi (DİBBYS) sistemine giriş yapmak isteyen ancak hiçbir sisteme kaydı olmayanların yapması gereken işlemleri resimli olarak anlatmaya gayret edeceğiz. Kayıt olmak isteyen din görevlisi kardeşlerimiz tüm adımları teker teker yaparak kayıtlarını kolayca yapabilirler. Yeni kayıt olmak için öncelikle https://dibbys.diyanet.gov.tr adresine giriş yapıyoruz.



Kayıt olmak için güncel olarak kullandığımız mail adresimizi yazıp (aktivasyon linki maile gelecek) ardından güvenlik kodunu yazdıktan sonra “Aktivasyon Maili Gönder” butonuna tıklıyoruz.

DİBBYS Sistemindeki Yenilikler Neler?

  • dib



Mobil cihazlara uyumluluk (Responsive Yapı)
Dibbys tasarımı sayesinde tablet, Akıllı telefon v.b. cihazlarda tam uyumlu olarak çalışır. Cihaz istatistikleri
Son 1 ay içinde açılan oturumlar
Masa üstü bilgisayarlardan 280.386(70.32%),
Tablet cihazlardan 113.284 (28.41%)
Mobil cihazlardan 5.070(1.27%)

DİBBYS - EHYS Öğrenci Kaydı nasıl yapılıyor?

  • dib



EHYS Kayıt işlemi nasıl yapılır? Başkanlığımız yaz kur'an kursları kayıtları için Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi (EHYS) sitesini açmıştır.

DİBBYS - EHYS Öğrenci Kaydı Yapmak için Tıklayınız

DİBBYS - EHYS Öğrenci Kaydı nasıl yapılıyor? İlgili videoyu izlemek için tıklayınız

Peki EHYS de kayıtlar nasıl yapılır.

İŞTE ADIM ADIM KAYIT ÖRNEĞİ:

Öncelikle bilgisayarımızdan www.ehys.diyanet.gov.tr adresine giriyoruz

Siteye girdikten sonra sizde kullanıcı adı ve şifre istenecektir Kullanıcı adı bölümüne TC kimlik numaranızı Şifre bölümünede Kurum sicil numaranızı yazın...

ÖRNEK RESİM 1